Nyt on saatavilla 15 yksikköä. Ne ovat osa kouluttajille suunnattua koulutusmateriaalia. Niissä on seuraavat otsikot, ja voit ladata jokaisen niistä:

Lohko A: Verkko-opiskelu

 1. Johdatus verkko-opetukseen:Verkko-oppimisen ja yhdistelmäoppimisen sekä synkronisen ja asynkronisen viestinnän välinen ero verkkoympäristöissä. Molempien oppimismuotojen edut ja haitat.
 2. E-Learningin edut: Verkko-oppimisen hyvät ja huonot puolet sekä verkko-oppimisen mahdollisuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen.
 3. Kouluttajan uusi rooli:Kykenee ymmärtämään, että tiedonsiirto verkossa on erilaista kuin tavallisessa luokkahuoneessa. Verkkokouluttajan erilaiset roolit ja verkko-opetukseen liittyvät tehtävät.
 4. Verkko-oppijan uusi rooli:Oppijan rooli muuttuu jatkuvasti, jotta hän voi mukautua uuteen teknologiaan. Tiedä myös, mitkä ovat tehtävät ja mitä tehtäviä oppijoilla on verkkoympäristöissä. Erilaiset oppijatyypit oppivat itseohjautuvasti ja pystyvät käyttämään näitä tietoja omassa verkko-opiskelussaan.
 5. Kurssin hallinta: Oppija oppii, miten verkkokurssikonsepti luodaan ADDIE-mallin mukaisesti. Lopuksi verkkokouluttaja pystyy luomaan hyvin valmisteltua ja motivoivaa oppimateriaalia.
 6. Kurssimateriaali: Opi lisää tekstien ja kuvien korjaamisesta ja jäsentämisestä verkko-oppimateriaaleissa ja tutustu niiden eri ominaisuuksiin ja vaikutuksiin.

Lohko B: Oppimiskäsitteet

 1. Elinikäinen oppiminen: Elinikäisen oppimisen käsite, tietoa keskeisistä toimista, joita on toteutettu Euroopan tasolla sen levittämiseksi, pohdintaa elinikäisen oppimisen ja digitaalisten taitojen merkityksestä. Ymmärtää, miten digitalisaatio vaikuttaa meidän kaikkien, niin nuorten kuin vanhojenkin, jokapäiväiseen elämään ja miten saada oppijat tunnistamaan elinikäisen oppimisen tärkeä rooli elämässään.
 2. Oppiminen sosiaalista vaikuttavuutta varten - Yhteisön rakentaminen:Oppimisyhteisö ja sen perusperiaatteet
  Se on lähinnä teoreettinen osio, josta löydät määritelmiä, historiallista taustaa ja sen ominaisuuksia. Johdatus teknologian ja oppimisyhteisöjen väliseen suhteeseen.
 3. Uudet oppimismenetelmät: muodollinen, epävirallinen ja arkioppiminen.
 4. Oppimisasenteen edistäminen
 5. Verkko-oppijan motivointi:Tulevaisuuden verkkokouluttaja, motivaation tärkeys ja merkitys verkko-oppimisskenaarioissa. Tuleva verkkokouluttaja tietää, mikä merkitys motivaatiolla on verkko-opiskelussa, oppijaa on aktivoitava myönteisten oppimistulosten saavuttamiseksi ja mikä on motivaation ja vuorovaikutteisuuden välinen suhde.
 6. Kokemus oppimisen lähteenä: Tämän lähestymistavan periaatteet ja edut: oppiminen oppijoiden kokemusten kautta. Andragogiset periaatteet kokemuksellisen oppimisen perustana, millaiset toiminnot edistävät tätä lähestymistapaa ja miten niitä voidaan käyttää luokassa.
 7. Oppiminen kokemusten kautta:

Lohko C: Kurssin suunnittelu

 1. Konseptikilpailu
 2. Käyttäjäkeskeisen kurssisuunnittelun kehittäminen
 3. Arviointimenetelmät
 4. Vaihtoehtoinen oppimismenetelmä: pelit/pelaaminen:Pystyt määrittelemään keskeisen käsitteen: pelillistäminen. Osaat analysoida ja arvioida pelillistämisen menetelmiä ja tekniikoita siitä näkökulmasta, että niitä sovelletaan omaan tieteenalaan, ja pystyt kehittämään tiettyä oppiainetta varten pelillistämiseen perustuvan didaktisen strategian.
 5. Pehmeiden ja kovien taitojen opettaminen: Pystyt määrittelemään pehmeät taidot ja kovat taidot ja tiedät niiden välisen eron. Kykenee tunnistamaan erilaisia viestintätyyppejä, tunnistamaan viestinnän esteet ja miten niitä käsitellään.
 6. Ryhmän muodostaminen verkossa / ryhmädynamiikka virtuaalitilassa: Kykenee analysoimaan ja arvioimaan ryhmän kehittämisen menetelmiä ja tekniikoita. Pystyy tunnistamaan ryhmän muodostamiseen liittyvät eri näkökohdat ja selittämään ryhmän kehittämisen viisi vaihetta. Osaa tunnistaa ryhmätyypit ja kuvata ryhmän roolit.
 7. Ristiriitojen/haasteiden hallinta:Kykenee kuvaamaan erityyppisiä konflikteja. Tunnistaa konfliktin syyt ja miten konfliktia voidaan hallita eri strategioiden avulla. Tutustua konfliktien myönteisiin puoliin ja pystyä selittämään viestinnän merkitys konfliktien hallinnassa.
 8. Arviointi- ja seurantajärjestelmät
 9. Skaalautuvuus: Lue lisää verkko-opetuksen periaatteista ja eduista. Tiedä, mitä etuja verkkokursseilla on, ja pystyt käyttämään niitä edelleen verkkokursseja kehittäessäsi skaalautuvuuden ja uudelleenkäytön näkökulmasta. Esimerkkinä mainittakoon mm: MOOCit. Myös ensimmäinen näkemys älykkäistä opetusjärjestelmistä (Intelligent Tutorial Systems, ITS).

LOHKO D: Työkalut ja alustat

 1. Yhteistoiminnalliset oppimisalustat
 2. Oppimisvälineiden oppiminen
 3. Yhteistyön ja luovuuden edistäminen

Nämä sisällöt voivat olla hyödyllisiä sinulle, jos haluat soveltaa verkko-opetusta kursseillasi ja aikuisille ja senioreille suunnatussa koulutustoiminnassa. Näissä juuri julkaistuissa sisällöissä opit verkko-opetuksen peruskäsitteitä, opetusmenetelmien soveltamista sekä joitakin harjoituksia ja aktiviteetteja. Julkaisemme pian myös muuta sisältöä ja ilmaisia tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvia työkaluja. Jos haluat, että pidämme sinut ajan tasalla, ota yhteyttä.: info@ontrain.eu